DUURZAAM WINKELEN
in de Haagse wijk Bezuidenhout

DE TREES

In de populaire Haagse wijk Bezuidenhout, vlakbij Station Den Haag Centraal, vind je de Theresiastraat. Deze gezellige winkelstraat is vernoemd naar koningin Emma en staat in de Haagse volksmond ook wel bekend als ‘De Trees’. Bijzonder aan ‘De Trees’ is dat de straat onderdeel uitmaakt van een duurzaam winkelgebied met de vele winkels, leuke lunchrooms en restaurants. Fijn winkelen krijgt zo een extra dimensie. 

Een nieuwe outfit, een heerlijk hapje of gewoon de dagelijkse boodschappen, de Theresiastraat heeft voor ieder wat wils.

 

Gezelligheid en diversiteit 

De Theresiastraat loopt van de Prins Clauslaan tot aan het Eerensplein en wordt doorsneden door de Laan van Nieuw Oost-Indië. Door de centrale ligging komen veel mensen uit Bezuidenhout en buiten Den Haag hier winkelen. In de Theresiastraat kun je dan ook uitstekend shoppen bij de grote bekende ketens en diverse authentieke winkeltjes. De verschillende eettentjes geven de straat een gezellige sfeer. Zo zijn er typische Hollandse winkels te vinden, maar je kunt hier ook goed terecht voor de lekkerste gerechten uit het buitenland. Kortom: 

Hoffelijk winkelen

De Theresiastraat is de gezellige winkelstraat midden in het Bezuidenhout. Door de diversiteit aan winkels is er voor iedereen wel iets te vinden. Voor de modeliefhebbers zijn er genoeg modezaken, zowel bekende ketens als speciaalzaken. Daarnaast vind je er ook tal van interieurwinkels, drogisterijen, juweliers, opticiens, kappers, boekhandels, ijssalons en verswinkels in de Theresiastraat. Bekende ketens hier zijn onder andere Albert Heijn, Eko Plaza, Gall & Gall, Primera, Etos, Blokker en Intertoys. Enkele bijzondere zaken zijn:

  • Leapp: verkooppunt van tweedehands Apple-producten 
  • Hessing: bedenkers en makers van de enige echte Haagsche Kakker
  • Kaasspecialist Didier Lachèvre: één van de beste kaaswinkels van Nederland
  • Wijn van Steve: de wijnwinkel voor particulieren en horeca
  • Hoogvliet: gevestigd in een prachtig historisch pand met veel authentieke elementen

Eten en drinken 

De winkelstraat biedt naast Nederlandse eettentjes ook Franse, Mediterraans, Turkse en Indonesische horecagelegenheden. 

  • Tabasco: sfeervol en veelzijdig plekje voor een kop koffie, lunch, borrel of een hapje eten
  • Lunchroom Nieuw Engelhard: hier kun je terecht kunt oor een heerlijk ontbijt, verse koffie en thee, huisgemaakte taarten en de lekkerste lunches 
  • Outrageously Delicious: knus zaakje met heerlijke koffie en thee, zalige bonbons en vriendelijke bediening
  • Dulang: een sfeervolle omgeving waar de lekkerste Indonesische gerechten worden geserveerd

Evenementen 

De Theresiastraat staat altijd in mei in het teken van het Bezuidenhoutfestival met een braderie, lekker eten, muziekoptredens en kinderactiviteiten. In november rijdt de stoet van Sinterklaas altijd door de winkelstraat en met Halloween mogen kinderen verkleed langs de deuren. 

AGENDA

Bereikbaarheid 

De Theresiastraat ligt op vijf minuten lopen afstand van Station Den Haag Centraal. Je loopt dan via de Anna van Buerenstraat, waar zich het overdekte winkelcentrum New Babylon bevindt, langs de Koninklijke Bibliotheek zo de Theresiastraat in. Als je vanaf de Laan van Nieuw Oost-Indië komt, is het ook ongeveer een kwartiertje lopen naar de winkelstraat. Met de auto komend over de Utrechtsebaan neem je afslag 2 waarna je na een kleine 100 meter zo de Theresiastraat inrijdt. 

PARKEERINFORMATIE & ROUTE

Historie

De Theresiastraat is vernoemd naar Koningin-Regentes Emma, de tweede vrouw van koning Willem III. Haar voornamen waren Adelheid Emma Wilhelmina Theresia. Haar drie overige voornamen zijn terug te vinden in de vernoeming van enkele zijstraten van de Theresiastraat.

De Theresiastraat te Den Haag loopt van de Prins Clauslaan tot aan het De Eerensplein en wordt doorsneden door de Laan van Nieuw Oost-Indië. Het gedeelte van deze laan tot de Prins Clauslaan bestaat voor een groot deel uit winkels met huizen er boven. Behalve middenstanders zijn hier ook enkele supermarkten gevestigd. Aan de andere zijde van de kruising met de Laan van Nieuw Oost-Indië bestaat de Theresiastraat voor het merendeel uit woningen.

Tijdens het geallieerde bombardement op het Bezuidenhout is de Theresiastraat in Den Haag zwaar getroffen. Slechts enkele huizen zijn na de aanval blijven staan.

Loading…

Contact

Heeft u hier nog iets aan toe te voegen? We horen het graag!

BUREN VAN DE TREES!

NIEUW IN DE TREES!

Loading…
Loading…
Loading…

Neem een moment...

om de privacy policy te lezen die we op deze website gebruiken.
Klik op 'Instellingen' om in te stellen hoe wij interactie mogen hebben met u en uw mobiele apparaat of computer.

Privacy policy | Sluit
Instellingen